Κάλεσμα για αυτοκινητοπορεία

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τα σωματεία μας –όπως και όλο το προηγούμενο διαστημα- βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Η εξέλιξη της πανδημίας φανερώνει την ανάγκη για άμεση υλοποίηση των αιτημάτων μας, που εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει, την ίδια ώρα που προκλητικά ενισχύει, άμεσα και έμμεσα, τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Είμαστε σε θέση μάχης για να αντικρούσουμε αποφασιστικά τη νέα βάρβαρη επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει: νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση στα σωματεία και το απεργιακό δικαίωμα, 10 ώρες δουλειάς τη μέρα, ξήλωμα σε ό,τι έχει μείνει να θυμίζει «Κοινωνική Ασφάλιση».

Πριν καν δώσουν στη δημοσιότητα το νέο χτύπημα στα συνδικάτα και στην οργάνωση των εργατών, οι εργοδότες δεν «κρατιούνται». Σε χώρους δουλειάς στην περιοχή μας, με απαράδεκτες πρακτικές προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές των εργατών που αντιστέκονται και αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

Οι επιχειρούμενες απολύσεις συνδικαλιστών (του προέδρου και του γραμματέα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων & Λατομιών Β. Ελλάδος) στα μεταλλεία της Ελληνικός χρυσός στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, φανερώνουν την λύσσα της εργοδοσίας («Εdimac») να ξεμπερδέψει από τους αγώνες των εργατών με την τακτική της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού, προκειμένου να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στα μεταλλεία μπροστά στα νέα σχέδια για την «στρατηγικής σημασίας» επένδυση που ετοιμάζονται να προχωρήσουν μετά και την κατάπτυστη συμφωνία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση, παραδίδοντας τον ορυκτό πλούτο του  τόπου μας στα χέρια μιας χούφτας παρασίτων.

Καθώς ετοιμάζονται για ένα νέο «χρυσό φαγοπότι»:

  • Δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν ούτε ένα μπουκάλι γάλα.
  • Δεν θέλουν εργαζόμενους που διεκδικούν επαρκή αερισμό μέσα στις γαλαρίες, στα 300 μέτρα κάτω από τη γη.
  • Πάνω από όλα, δεν θέλουν εργαζόμενους που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα τους μέσα από σωματεία που έχουν ξεκαθαρίσει πως οι ανάγκες τους δεν χωράνε στο στενό κορσέ των «μπάτζετ» τους, που θεωρούν περιττό κόστος τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, συνολικά τα εργατικά διακιώματα.

Τους ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι να επιστρέψουν στην εργασία τους οι συναγωνιστές μεταλλωρύχοι.

Το μήνυμα δόθηκε από τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από την δυναμική και επιτυχημένη 24ωρη απεργία στα μεταλλεία την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μήνυμα δόθηκε από τα δεκάδες εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες από όλη τη χώρα, που στέκονται στο πλευρό τον συναδέλφων που συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι τη νίκη.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει.

Η επίθεση στους μεταλλωρύχους, είναι επίθεση απέναντι σε όλα τα σωματεία και την εργατική τάξη, είναι επίθεση στην πάλη των εργαζομένων για το δίκιο μας. Τα σωματεία δεν εκβιάζονται, οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατουνται.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην αυτοκινητοπορεία που θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ, την Τρίτη 6 Απρίλη, στις 18:30, στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ