ΣΕΤΕΠΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες του σχεδίου αστυνομοκρατίας, καταστολής και εκφοβισμού που έχει βάλει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

 Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 11/2 μετά το μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών, εργαζομένων αλλά και μαθητών η αστυνομία εκτελώντας τις εντολές της κυβέρνησης, δεν δίστασε να προχωρήσει σε προσαγωγές ακόμα και μαθητών, μια εξ αυτών μάλιστα πρόκειται για κόρη συναδέλφισσάς μας. Το γεγονός ότι οι προσαγωγές λάβαν χώρα σε στάση λεωφορείου και όχι στον χώρο της κινητοποίησης αποκαλύπτει πως ουδεμία σχέση είχαν με τυχόν επεισόδια, αλλά μόνος σκοπός τους ήταν να καλλιεργήσουν και να εντείνουν το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση! 

Μετά από την άμεση παρέμβαση συναδέλφων μας συνδικαλιστών, η αστυνομία αναγκάστηκε να αφήσει ελεύθερα τα παιδιά που είχαν προσαχθεί. 

Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλα όλο το προηγούμενο διάστημα, σε μια λυσσασμένη προσπάθεια να φιμωθεί και να κοπεί από την ρίζα όποια μορφή αντίδρασης και διεκδίκησης φυτρώνει στην κοινωνία. Μας θέλουν σκυφτούς και αλυσοδεμένους. Θέλουν τα στόματα μας κλειστά, θέλουν τα παιδιά μας άβουλα και απραγή μπροστά στις αδικίες και το κατακερματισμό του μέλλοντος τους.

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!

Γι’ αυτό χτυπάνε τις διαδηλώσεις, γι’ αυτό χτυπάνε την συνδικαλιστική δράση, γι΄ αυτό καταλύουν τις δημοκρατικές ελευθερίες μας.

Ακριβώς για αυτό το λόγο, πασχίζουν να περάσουν ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο στο οποίο απέναντι στέκεται ολόκληρη η κοινωνία. Η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι κάρτες και τα face control και όλα τα υπόλοιπα, θέλουν να βγάλουν από τη μέση την οργανωμένη διεκδίκηση, τους αγώνες των φοιτητών!

H κυβέρνηση τα δίνει όλα για τους επιχειρηματίες. Την ώρα που δε βρίσκει κονδύλια για να σιτίζει και να στεγάζει παιδιά των λαϊκών οικογενειών στα πανεπιστήμια, δίνει 30 εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Την ώρα που κρατάει κλειστές τις σχολές για τη μόρφωση των παιδιών μας, έχει ανοιχτά προγράμματα επιχειρήσεων μέσα από ερευνητικά για να μη χάσουν οι επιχειρηματίες. Σε αυτό το πανεπιστήμιο  επιχείρηση που φιλτράρει τα παιδιά της εργατικής τάξης, που αναγκάζει φοιτητές να δουλεύουν και να αργούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, περνάει μέτρα για τη διαγραφή εργαζομένων φοιτητών.

Σε αυτό το πανεπιστήμιο όπως και στους χώρους δουλειάς θέλει σιγή νεκροταφείου. Δεν τους πέρασε όμως την απάντηση την έδωσαν μαζί μαχητικά και αγωνιστικά χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι. Γι’ αυτό και τώρα Επιστράτευσαν την καταστολή και την τρομοκρατία

Η μάχη συνάδελφοι για τις ζωές μας, για τις ανάγκες μας, για τα παιδιά μας μαίνεται. Σε αυτή την μάχη πρέπει όλοι να πάρουν θέση, σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς! Ήρθε η ώρα να διαλέξουμε μεριά, ήρθε η ώρα να συνταχτούμε με το ταξικό Συνδικάτο μας! Δεν θα επιτρέψουμε να καταδυναστεύουν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Πιο μαχητικά και πιο δυναμικά από ποτέ θα καταργήσουμε στην πράξη όλα τα σχέδια και τους νόμους που μας φορτώνουν!

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ!