ΣΜΤΜ: Δελτίο Τύπου για την ημέρα δράσης

Στις 28/04, εκατοντάδες Σωματεία και Συνδικάτα της χώρας, οργανώσαμε ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ, στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα, με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού.

Έγιναν εξορμήσεις του σωματείου μας σε εταιρείες της Θεσσαλονίκης με υλικό για την ενημέρωση των συναδέλφων και συνάντηση με τη διοίκηση μίας από αυτές. Τηλεργασία, εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό για ένα 6μηνο, αναστολή συμβάσεων με παράλληλη μαύρη εργασία, μονομερή ορισμό «προσωπικού ασφαλείας», ενδο-ομιλική μεταφορά εργαζομένων, αξιοποίηση της επιδότησης των 600€ για περικοπές σε μισθούς, είναι μόνο ένα δείγμα από αυτά που συναντήσαμε.

Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση, δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί, για την προστασία της υγείας του λαού, για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης. Λογαριαζόμαστε σήμερα! Παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς.

Η μόνη διέξοδος για να βγούμε όρθιοι από την πανδημία και την κρίση, είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Τιμάμε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας και συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί, στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Μαζί με σωματεία της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουμε τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις μας με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Συμβολικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται από τα συνδικάτα στο κέντρο της πόλης καθώς και σε Καλαμαριά και Εύοσμο.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

Θεσσαλονίκη 28/04/2020

Για το ΔΣ

Δημήτρης Τσιτίνης                  Ζώης Μπρέστας

      Πρόεδρος                              Γραμματέας

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

https://somtechnik.wordpress.com

email:

Τηλ. επικοινωνίας:  6974544651 / 6955114351