Αντί να στηρίξουν τους «ήρωες» …έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 7/4, παγκόσμια ημέρα υγείας, με κάλεσμά της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και εκατοντάδων σωματείων, πραγματοποιήθηκαν συμβολικές κινητοποιήσεις στις δομές υγείας σε όλόκληρη τη χώρα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού.

Με αφορμή αυτό το γεγονός η Δημοσιουπαλληλική Ενότητα που πρωτοστατεί αυτό το διάστημα για την προστασία των εργαζομένων του ΕΦΚΑ όταν οι υπόλοιπες δυνάμεις είναι εξαφανισμένες, κατέθεσε ψήφισμα με αιτήματα πάλης έτσι όπως εκφράζονται από τα εκατοντάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, α’ βάθμια συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Με χαρακτηρισμούς «Απαράδεκτο, προδοσία, τραγικό, εκτός τόπου και χρόνου, είστε επικίνδυνοι» Συναδελφική Ενωτική Κίνηση και ΔΑΚΕ καταψήφισαν το ψήφισμα.

Οι κινητοποιήσεις αυτές βρήκαν μεγάλη απήχηση και έδωσαν βήμα για να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις για μέτρα πραγματικής προστασίας της υγείας του λαού. Η κινητοποίηση έκανε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο, και έδωσε θάρρος στους εργαζόμενους. Από την άλλη όμως ενόχλησε πολύ την κυβέρνηση και τους ανθρώπους της στο εργατικό κίνημα. Αποτέλεσαν αφορμή να πέσουν οι μάσκες…

Πρώτα απ’ όλα της κυβέρνησης, που τις τελευταίες βδομάδες μοιράζει τα «μπράβο» και τα «ζήτω» για τους «ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τους απαξίωναν κάθε φορά που διεκδικούσαν προσλήψεις, χρηματοδότηση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Την ίδια στιγμή βάφτιζαν «συνωστισμό» μια συμβολική διαμαρτυρία στο προαύλιο του νοσοκομείου, όχι όμως το πάστωμα των εργαζομένων καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς.

Έπεσαν οι μάσκες και του ΣΥΡΙΖΑ, που θυμήθηκε τους υγειονομικούς ανήμερα της πανελλαδικής κινητοποίησης, μόνο και μόνο για να την εκμεταλλευτεί πολιτικά στην κάλπικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ, με αφορμή τα κρούσματα του αυταρχισμού. Έχει δώσει δείγματα γραφής ως κυβέρνηση, για τη συνέπειά του στην αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της Υγείας.

Οι μάσκες έπεσαν και για μερίδα ΜΜΕ που έθαψαν ή συκοφάντησαν την πανελλαδική κινητοποίηση. Ενώ τις προηγούμενες μέρες μοίραζαν παράσημα στους «ήρωες» των νοσοκομείων, την ημέρα εκείνη χλεύασαν, ειρωνεύτηκαν. Την ίδια στιγμή που βλέπουν τις τραγικές ελλείψεις στα συστήματα Υγείας των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλία κ.ο.κ. για τα ίδια προβλήματα στα νοσοκομεία της χώρας μας τα κάνουν γαργάρα, και όποιον τολμήσει να τα αποκαλύψει τον περνάνε γενεές δεκατέσσερις…

Με όλους αυτούς απέναντι, βρέθηκε και ενας “προοδευτικός”, από την Συναδελφική Ενωτική Κίνηση να αναπαράξει την επιχειρηματολογία που λανσάρουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, τον οχετό που ξερνάνε αυτοί που λογαριάζουν για εχθρούς τους εργαζόμενους. Ένας “αγωνιστής” (που – όπως λέει ο ίδιος – απέχει από τη δράση την πιο κρίσιμη περίοδο) που δεν τον ενόχλησε πχ το αφεντικό του εργάτη της χημικής βιομηχανίας που τον ανάγκασε να μολυνθεί και να πεθάνει, αλλά τον ενοχλούν οι γιατροί που δεν σιωπούν και χτυπάνε το καμπανάκι του κινδύνου για όλους μας…. Δυστυχώς γι αυτόν οι εργαζόμενοι του γύρισαν την πλάτη!

Θλιβερή παραφωνία, που όσα δεν τολμά να κάνει η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής (ως τωρα) το κάνουν μέσα στο κίνημα οι δήθεν «αγωνιστές». Θλιβερή μειοψηφία στον πανεργατικό, πανυγειονομικό αγώνα όπως αυτός εκφράστηκε στις 7 Απρίλη.

Του λέμε λοιπόν ότι εκτός από όλα τα άλλα “τυφλώνει” και το αντιΠΑΜΕ μένος…ας τον μαζέψει η παράταξη που τον έχει σπιτωμένο – εμείς έχουμε πιο σοβαρά πράματα να ασχοληθούμε…

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 7 Απρίλη, πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες συμβολικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Υπήρξαν συγκινητικές αντιδράσεις των ασθενών και των συνοδών τους, η στήριξη από εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα. Την ίδια απήχηση είχαν και οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ στις 14 Απρίλη.

Σε συνέχεια αυτών των πολύμορφων συμβολικών κινητοποιήσεων εκατοντάδες σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ανακηρύσσουν την 28η Απρίλη ημέρα δράσης στους χώρους δουλειάς με το σύνθημα «ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ».

Με το βλέμμα στην «επόμενη μέρα» κυβέρνηση – αστικά κόμματα – εργοδοσία και εργατική αριστοκρατία προσπαθούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, μπροστά στα «ακόμα πιο δύσκολα που έρχονται», όπως λένε. Καλούν τους εργαζόμενους να ξαναματώσουν για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ώρα που τα τελευταία 10 ολόκληρα χρόνια πληρώσαμε την κρίση τους!

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, να υψώσουν την γροθιά, να μην το βάλουν κάτω, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Να μην υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας. Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση με τις συλλογικές μας διαδικασίες στην κατεύθυνση για να γίνει η επισφάλεια δύναμη οργάνωσης και πάλης ενάντια στον ΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

Λογαριαζόμαστε σήμερα!

Παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς.

ΥΓ προς τον «αγωνιστή»: Μήπως να στείλεις και τον εισαγγελέα για τις οργανωμένες αιμοδοσίες των φοιτητων που συσπειρώνονται στο Μ.Α.Σ.;

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση σε PDF