Δελτίο τύπου για τον θάνατο συναδέλφου από κορωνοϊό

Οι εργαζόμενοι να πάρουν στα δικά τους χέρια τη διασφάλιση της υγείας και της ζωης τους

Η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για την άδικη απώλεια του 52χρονου συναδέλφου χειριστή σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας και εκλεγμένου συνδικαλιστή. Εκφράζουμε τα ειλικρινά συλληπητήρια στην οικογένεια και τα οικεία του πρόσωπα.

Έκφράζουμε ταυτόχρονα την οργή της μας για τις εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης που οι προτεραιότητες τους σε τίποτε δεν έχουν να κάνουν με την διασφάλιση της υγείας και της ζωής των εργαζομένων.

Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις απο την πρώτη μέρα για μέτρα και δημόσιες υποδομές πρόληψης και περίθαλψης, μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία που μπροστά στο βωμό του κέρδους αυτά τα βλέπουν ως κόστος.

Καμιά ανοχή σε μια πολιτική που μας αντιμετωπίζει ως αναλώσιμο υλικό στις γραμμές παραγωγής κέρδους για τις επιχειρήσεις.

Οι ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης δε θα μείνουν αναπάντητες

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.