Συμμετοχή σε δράσεις με βάση το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ

     Το Δ.Σ. της Δ΄ΕΛΜΕΘ, στα πλαίσια την αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και συμμετέχει στην ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗ, την Τρίτη 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Καλούμε τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν ενεργά, από κοινού με τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, τους Συλλόγους των Εργαζομένων, τα Σωματεία και τους άλλους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, στις συνεντεύξεις τύπου.

     Αν πράγματι ήθελε η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας, για την έγκαιρη διάγνωση και περίθαλψη των νοσούντων, θα είχε κάνει προσλήψεις χιλιάδων μόνιμων γιατρών, θα είχε ανοίξει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, θα έδινε έστω μάσκες και μέτρα προφύλαξης στους γιατρούς. Θα οργάνωνε συστηματικά διαγνωστικά τεστ όπως έκαναν με αποτελεσματικότητα χώρες της Ασίας και δεν θα έδινε για το σκοπό αυτό 30 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες. Θα στήριζε έκτακτα τις υποδομές του δημόσιου συστήματος υγείας που έχει γονατίσει από τις μνημονιακές πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ. Θα προχωρούσε σε πραγματική επίταξη υποδομών και δυναμικού του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις κι όχι σε διπλασιασμό του ημερήσιου νοσηλίου σε 1600 ευρώ για κάθε κρεβάτι ιδιωτικής ΜΕΘ. Τέλος θα άνοιγε τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας φαντάσματα που έχουν κλείσει μέσα στα μνημόνια.

     Απέναντι στη σκηνικό τρόμου και παθητικότητας που στήνουν κυβέρνηση και ΜΜΕ, κι ενώ η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη, θεωρούμε επιβεβλημένο να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, να απαιτήσουν το ίδιο. Η πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι η μόνη λύση για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλου του πληθυσμού.

  • Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς. Υλοποίηση ΤΩΡΑ όλων των μέτρων για την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών
  • Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.

 

«Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη»

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ

 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ