ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΜΤΜ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22 Ιούλη, σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα), οι κινητοποιήσεις των μισθωτών τεχνικών στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενάντια στο κατάπτυστο τελεσίγραφο της διοίκησης που καλεί τους εργαζόμενους να αποδεχτούν μειώσεις μισθών (από 4% έως 15% επί του μεικτού και 6% έως 20% επί του καθαρού), πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης (για ηλικίες από 40 έως 55 ετών) και «Sabbatical» (για τους άνω των 55).

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση των εργαζομένων στα γραφεία της βασικής γραμμής του έργου «ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης». Στα πλαίσια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων.

Στην συζήτηση, αναδείχθηκε η πείρα που έχει συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια, ότι ο ατομικός δρόμος που δοκιμάστηκε έχει αποτύχει και αποδεικνύεται περισσότερο από ποτέ ότι η αποδοχή των απολύσεων, των μειώσεων μισθών και απωλειών δικαιωμάτων δεν διασφαλίζει ούτε τις θέσεις εργασίας, ούτε βέβαια την «επαναφορά του 50% των απωλειών» που σήμερα δήθεν υπόσχεται ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ μέχρι τα τέλη του 2022.

Η συνέλευση κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ «ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ
  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. Κλιμακώνουμε και συντονίζουμε τον αγώνα μας, για να σπάσει η αδιαλλαξία της διοίκησης, να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα μας.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ