ΕΛΘ – Δελτίο Τύπου Απεργία 26/11

 

Η Ένωση Λογιστών έδωσε το αγωνιστικό παρόν σήμερα, ημέρα απεργιακής κινητοποίησης ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία οι οποίοι τόσους μήνες «τζογάριζαν» τις θυσίες του λαού για να υπηρετήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας. Αλλά και ενάντια σε νομοσχέδια – έκτρωμα με τις νέες σαρωτικές ανατροπές στα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Σήμερα τα laptop και τα τηλέφωνα της τηλεργασίας έμειναν κλειστά. Συμμετείχαμε στην συμβολική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας. Με πικέτες, συνθήματα και τραγούδια οι εργαζόμενοι απεργοί απαιτούν από την κυβέρνηση μέτρα προστασίας για τη ζωή και την υγεία τους στους χώρους δουλειάς, τα Μέσα Μεταφοράς καθώς και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε χώρους δουλειάς. Ακούστηκε δυνατά το μήνυμα της απεργίας σε λογιστικά γραφεία και ελεγκτικές. Βρήκαμε και συνομιλήσαμε με συναδέλφους, μοιράστηκε η ανακοίνωση του σωματείου και συζητήθηκε το περιεχόμενο της απεργίας. Ακούστηκαν δυνατά ακόμα και κάτω από τις μάσκες τα αιτήματα για την ζωή, την υγεία, τα δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι η εργοδοσία ενοχλείται από τη επιτυχία της σημερινής απεργίας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την επαφή των εργαζομένων με το σωματείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση της διοίκησης της λογιστικής εταιρείας ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, Β., TAX & ACCOUNT Α.Ε. όπου ακόμα και σήμερα, δεν μας επέτρεψαν να μπούμε στον χώρο, να μοιράσουμε την ανακοίνωση και να συνομιλήσουμε με τους συναδέλφους. Η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε ακόμα και τηλεφωνικά να επικοινωνήσει μαζί μας προκειμένου να ορίσουμε συνάντηση. Αν νομίζουν ότι θα κρατήσουν τους εργαζόμενους σε γυάλα  – μακριά από το σωματείο τους, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Είναι ακόμα μια επιβεβαίωση ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα και για αυτό εργοδότες και κυβέρνηση τρέμουν την οργάνωση των εργαζομένων.

Με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή συνεχίζουμε την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Επιβάλουμε Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματα μας!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο