ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από τα ξημερώματα σε δεκάδες χώρους δουλειάς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα μέλη των σωματείων δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κλπ) οι εργαζόμενοι περιφρουρούν την κινητοποίησή τους δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να συνεχίσει το μπαράζ ψήφισης αντεργατικών μέτρων, την ίδια ώρα που απορρίπτει συνολικά τις διεκδικήσεις των συνδικάτων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού, για δουλειά για όλους με εξασφαλισμένα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις κατακτήσεις των εργαζόμενων που η εργοδοσία θέλει να διαγράψει.
Mε συμβολικές συγκεντρώσεις στις πύλες των Νοσοκομείων (Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Παπανικολάου, Αγ. Δημήτριος) και άλλες παρεμβάσεις, οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην απεργία. «Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», διατρανώνουν, απαιτώντας εδώ και τώρα ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μαζικές προσλήψεις και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
Χαρακτηριστικά το Συνδικάτο Οικοδόμων βρέθηκε στις πύλες του εργοταξίου της επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία», για να περιφρουρήσει την κινητοποίηση.
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην συμβολική κινητοποίηση που έγινε από το Σωματείο Εργαζόμενων Σκλαβενίτη Β. Ελλάδος, με αφορμή την προκήρυξη 24ης απεργίας, έξω από το κατάστημα Βαρδάρη της αλυσίδας.
Το Σωματείο εργαζόμενων ΟΤΑ, στα πλαίσια της 24ης απεργίας, έξω από δημαρχεία της πόλης.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ έξω από τις πύλες της ΣΙΔΕΝΟΡ και της ΠΥΡΑΜΙΣ.
Το Σωματείο Ιδ Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, μετά από παρέμβαση στην εργοδοσία της επιχείρησης ΔΙΟΝ ΑΒΕΤΕ κατάφερε να αποσπάσει τη δέσμευση για διενέργεια τεστ σε όλο το προσωπικό.
Το ΣΕΤΗΠ έξω από τον ΟΤΕ στην περιοχή του Φοίνικα και από τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στην Καρόλου Ντηλ, στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου έξω από την επιχείρηση Almeco.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης έξω από το ΥΠΑΑΤ.
Το Σωματείο Γραφικών Τεχνών και Τύπου Χαρτου Κεντρικής Μακεδονίας έξω από την εταιρεία ΧΑΡΤΕΛ ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ στη Σινδο.



Στη μάχη της 24ωρης πανεργατικής απεργίας έχουν ριχτεί από το πρωί και σωματεία των εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης.
Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει μία σειρά ΕΛΜΕ της πόλης (Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε’). Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
Αντιπροσωπείες τους πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι δράσεις των σωματείων κορυφώθηκαν με τη συμβολική κινητοποίηση των σωματείων έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.