Να μη γίνουμε τα “θύματα” σε συνθήκες πανδημίας – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ – ΤΥΠΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες  στηρίζουμε και  είμαστε  δίπλα στους συναδέλφους, παρά τη δύσκολη κατάσταση με την πανδημία, σε κάθε εργατική οικογένεια που δοκιμάζεται και  στις ακόμα περισσότερες που θα χρειαστούν την δύναμή μας, την αλληλεγγύη το επόμενο διάστημα.

Καλούμε την εργοδοσία σε Τύπο και Χαρτί, να αναλάβει στην πράξη την ευθύνη της για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων

Απαιτούμε και διεκδικούμε

Καμιά μονομερής μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, καμιά αρνητική μεταβολή στο προσωπικό των επιχειρήσεων για όσο διαρκούν τα μέτρα.

Καμιά αλλαγή της ΣΣΕ σε όσους χώρους αναστείλουν τη λειτουργία τους, μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, με πλήρες αποδοχές

Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν από την 1η Μάρτη και όλες οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων. Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί ή έχουν βγει σε εκ περιτροπής στη δουλειά τους.

Το δώρο Πάσχα   δεν είναι κρατική ενίσχυση, αλλά τα δεδουλευμένα του εργαζόμενου. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δουλειά να καθορίζει το αν και πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα του εργαζόμενου.

Αναστολή των πληρωμών για τους εργαζόμενους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων, όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή να αναλάβουν το επίδομα για τι ενοίκιο.

Μετρά υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, με ευθηνή της  εργοδοσίας να εξασφαλιστούν μετρά προστασίας όπως αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κλπ.

Λειτουργία ιατρείων σε χώρους δουλειάς και στελέχωσή τους με υγειονομικό προσωπικό.

Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο, να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, να μη γίνουν τα “θύματα” σε συνθήκες πανδημίας. Επικοινωνούμε στα τηλέφωνα 6978706683, 6979448785, 6983742537