Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τηλεδιάσκεψη των σωματείων

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, με μεγάλη επιτυχία, η τηλεδιάσκεψη των σωματείων της πόλης μας. Δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης (και αρκετοί δεν κατάφεραν να συνδεθούν λόγω τεχνικών περιορισμών).

Από όλους τους εκπροσώπους που πήραν τον λόγο εκφράστηκε ανησυχία για τις εξελίξεις, δόθηκε εικόνα από τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος, ανταλλάχθηκε πείρα για τους αγώνες που αναπτύσσονται. Οι κοινοί άξονες και τα μέτωπα πάλης, ανεξάρτητα από κλάδο και χώρο δουλειάς, αναδείχτηκαν σε όλες τις παρεμβάσεις. Η επιτακτική ανάγκη για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των οικογενειών τους και ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας (ιδιαίτερα για την πόλη μας με την έξαρση της πανδημίας), η εξασφάλιση συγχρόνων όρων δουλείας και αμοιβής για κάθε εργαζόμενο, η υπεράσπιση της αυτοτέλειας των συνδικάτων κόντρα στις κρατικές παρεμβάσεις καθορίζουν και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη συνέχεια.

Συμφωνήθηκε ότι μπροστά στο νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης που θα κατατεθεί μέσα στον Νοέμβριο και που θα πλήττει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα πρέπει να διαμορφωθεί ένα ΜΕΓΑΛΟ, ΠΛΑΤΥ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Προτάθηκαν επίσης και συμφωνήθηκαν θεματικές ημέρες δράσης, μία να αφορά στην υγεία και να πραγματοποιηθεί με επίκεντρο τα νοσοκομεία και μια να αφορά τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα ΜΜΜ του ΟΑΣΘ.

Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών/Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσ/νίκης–Πιερίας– Χαλκιδικής

Συνδικάτο Εργατοϋπάλληλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Θεσσαλονίκης

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Σύλλογος ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης

Σύλλογος εργαζομένων ΥΜΑΘ

 

εισήγηση σύσκεψης σωματείων 3-11-20

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣσεων στη σύσκεψη