ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ M·L·S

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Οι εξελίξεις στην MLS είναι γνωστές. Η εταιρεία, μετά από κάποια χρόνια συνεχούς αύξησης των κερδών της και ανάπτυξης (από την οποία οι εργαζόμενοι δεν κέρδισαν τίποτα), έχει υποπέσει σε μια κατάσταση μείωσης καθαρών κερδών για το 2019, με αποτέλεσμα να προβαίνει σε ένα μπαράζ απολύσεων, ώστε να μειωθούν τα έξοδα της εταιρείας για να θωρακιστεί η κερδοφορία της και η ανταγωνιστικότητά της.

Η κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι αποτέλεσμα «κακών επιχειρηματικών επιλογών». Η κάθε εταιρεία ανάλογα με τις αντικειμενικές της δυνατότητες, προσπαθεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό, επιδιώκοντας να επεκταθεί και να αναπτυχθεί με όποια μέσα διαθέτει! Ένας είναι ο ένοχος: μια οικονομία που ο κινητήριος μοχλός της είναι το κίνητρο του μέγιστου κέρδους του επενδυτή – και όχι η άμεση κάλυψη των αναγκών του λαού, μια οικονομία που έχει τον ανταγωνισμό ως βασικό συστατικό της, μια οικονομία που βασίζεται στο ρίσκο. Μια τέτοια οικονομία πάντα οδηγεί στο να είναι ο εργαζόμενος αναλώσιμος.

 

Ποια η δική μας θέση ως εργαζόμενοι;

Συνάδελφοι, ένοχοι για την πτώση της κερδοφορίας της MLS δεν είμαστε εμείς. Δε θα δεχτούμε να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα τους! Ο ανταγωνισμός είναι σκοτούρα των επενδυτών και των μετόχων, εμείς από την άλλη, σαν εργαζόμενοι, δεν ανταγωνιζόμαστε κανέναν. Γιατί να «βάλουμε πλάτη» για τους δικούς τους στόχους; Γιατί να δεχτούμε σιωπηλά τις απολύσεις που γίνονται και οποιαδήποτε άλλη αρνητική εξέλιξη ενδέχεται να έρθει;

 

Δε θα μείνουμε θεατές σε ένα έργο, η έκβαση του οποίου μας αφορά άμεσα!

Το δικό μας συμφέρον, το μόνο για το οποίο έχει νόημα να «βάλουμε πλάτη», είναι να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, με ανθρώπινο ωράριο, με δυνατότητα να παίρνουμε τις άδειες που έχουμε ανάγκη όταν τις έχουμε ανάγκη, με μετρά ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας μας. Δε θα στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα της εργοδοσίας! Αντίθετα, σύσσωμοι όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών να βάλουμε μπροστά το δικό μας σχέδιο για υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με τέτοιους όρους ώστε να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, σε καλούμε να γραφείς στο Σ.Ε.ΤΗ.Π
Να δώσουμε μαζί τη μάχη για τα συμφέροντά μας!

 

Ψηλά το κεφάλι! Η μόνη κίνηση που μπορεί να προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά σε εμάς τους εργαζόμενους είναι η οργάνωσή μας στο συνδικάτο μας! Ο καθένας μόνος του δεν έχει ισχύ να επιβάλλει το συμφέρον του. Μόνο συλλογικά, όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί, μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους και να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε μέτρο τους θίγει. Με πνεύμα διεκδικητικό και αποφασιστικό να οργανώσουμε τη δράση μας!

 

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Κανένας συνάδελφος στην ανεργία, μπλόκο τώρα στις απολύσεις.

Εξασφάλιση μισθών και δώρων για κάθε εργαζόμενο στην ώρα τους.

Όχι στην πίεση για παραπάνω δουλειά εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού.

Λήψη άδειας όποτε τη χρειάζεται ο εργαζόμενος, όχι στη συσσώρευση ημερών αδείας.

 

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!