Εργατικά Σωματεία: Για την ακύρωση από το δικαστήριο της απόλυσης του προέδρου του ΣΕΜΛΑ

Η ΑΚΥΡΩΣΗ της ΑΠΟΛΥΣΗΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Σ.Ε.Μ.ΛΑ. είναι ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Το δικαστήριο Πολυγύρου έκρινε την απαράδεκτη συνδικαλιστική απόλυση του Προέδρου του Σ.Ε.Μ.ΛΑ. Ν. Τζανετη άκυρη και υποχρεώνει την εργοδοσία να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο Πρόεδρου του Συνδικάτου.

Είναι μία μεγάλη νίκη για όλη την εργατική τάξη της χώρας καθώς «έφαγαν τα μούτρα τους» η εργοδοσία και η κυβέρνηση στην προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με συνδικαλιστικές διώξεις και να επιβάλλουν «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι οι αντεργατικοί νόμοι, όπως ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη, ανατρέπονται στην πράξη από τους δίκαιους ενωτικούς αγώνες των εργαζόμενων.

Μία νίκη που επετεύχθη με τον αγώνα του Συνδικάτου (ΣΕΜΛΑ), που βρήκε την μεγαλειώδη αλληλεγγύη από εκατοντάδες εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και χιλιάδες εργαζόμενους που εκφράστηκε με πολλούς τρόπους στην πράξη. Συνέβαλαν σε αυτήν τη μάχη οι πρωτοβουλίες που πήραν εργατικά σωματεία καταδικάζοντας την συνδικαλιστική απόλυση με πολύμορφες κινητοποιήσεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, αυτοκινητοπορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, ψηφίσματα, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια. Συνέβαλε η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στα μεταλλεία που καταδίκασαν την απαράδεκτη απόλυση.

Έτσι έγινε πράξη το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν, αναγκάζοντας και την δικιά τους αστική δικαιοσύνη να πάρει την απόφαση που βροντοφώναζαν οι εργαζόμενοι επί 10 μήνες ΄ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ΄.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται! Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών, αρκεί να αξιοποιήσουμε την θετική πείρα των αγώνων μας και σε μια σειρά χώρους όπως στη Cosco, στην e-food, στους Οικοδόμους. Όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε ενωμένοι να παλέψουμε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα στο ύψος των αναγκών μας και να τα κερδίσουμε. Αρκεί να ξεμπερδέψουμε από τους γνωστούς «νεροκουβαλητές» της εργοδοσίας που λειτουργούν ως «πέμπτη φάλλαγα» ανάμεσά μας τρομοκρατώντας τους εργάτες, σπέρνοντας την ηττοπάθεια και ξεπουλώντας τους αγώνες των εργατών.

Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα όταν είναι ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι διεκδικώντας για τα δίκαια τους, έχουν την αλληλεγγύη της υπόλοιπης εργατικής τάξης, αναδεικνύοντας τον πραγματικό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Συνεχίζουμε!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ & ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ