ΣΜΤΜ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 21/01

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές που σήμερα «βγήκαν» στο δρόμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις δίνοντας μαχητική απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει στο έδαφος που έστρωσαν οι προηγούμενες.

Φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι ενώσαμε τις φωνές μας στα αιτήματα να λειτουργήσουν σχολεία και σχολές με όλα τα αναγκαία μέτρα, ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθείται και υψώνει νέους φραγμούς στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στη φοίτηση, που εισάγει νέα αντιδραστικά μέτρα καταστολής στα πανεπιστήμια.

Από κοινού, στείλαμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ, δε φιμωνόμαστε, αλλά αγωνιζόμαστε για να μην περάσει η τρομοκρατία και οι φραγμοί που επιδιώκουν να βάλουν στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Καταδικάζουμε την επίθεση από τα ΜΑΤ που δέχθηκαν φοιτητές κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο, το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλουμε την πολιτική αυταρχισμού και καταστολής και απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες.

Η ένταση της καταστολής, οι σχεδιασμοί για ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στη λειτουργία και δράση των σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων έρχονται σε μια περίοδο που οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους επεξεργάζονται νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς, επιδιώκουν να γίνει πιο φθηνή η τιμή της εργατικής δύναμης με απλήρωτες υπερωρίες, θεσμοθέτηση του 10ώρου και κατώτατο μισθό τα 200 ευρώ.

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά.

Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από τα σωματεία μας.

  • Για μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς.
  • Για μέτρα προστασίας της υγείας στα νοσοκομεία, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, με υποδομές.
  • Για μέτρα προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων και των ανέργων.
  • Για το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας.