Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στις 19.00 στο Αγ.Βενιζέλου!

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ στις 4 Ιούνη στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο

Συνάδελφοι , Συναδέλφισσες
Τώρα που οι μάσκες έπεσαν είναι αντιληπτό περισσότερο από ποτέ ότι δεν υπάρχει κανένας «σωτήρας» που θα δώσει λύση στα καθημερινά μας προβλήματα και θα αντιμετωπίσει την ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από τους εργοδότες στον κλάδο. Όλες οι «κόκκινες γραμμές» και των προηγούμενων και της παρούσας κυβέρνησης πάνε περίπατο μπροστά στην ανταγωνιστικότητα. Είτε με την ΤΡΟΙΚΑ είτε με τους Θεσμούς νομοθέτησαν και θα νομοθετήσουν με ένα και μοναδικό κριτήριο τη διασφάλιση και την αύξηση των κερδών των μεγάλων μονοπωλίων. Το τι σημαίνει για εμάς «ανταγωνιστικότητα», δηλαδή ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων, το ζούμε καθημερινά. Όσο και αν συγκρούονται μεταξύ τους για να πάρουν καλύτερα μερίδια στην αγορά, έχουν ένα κοινό στόχο και χρησιμοποιούν την ίδια τακτική απέναντι σε κάθε κεκτημένο συλλογικό δικαίωμα των εργαζομένων, που είναι εμπόδιο στην κερδοφορία τους. Οι όποιες εξαγορές συγχωνεύσεις, πτωχεύσεις έγιναν πάντα σε βάρος των εργαζομένων.
Τι απέφερε σε εμάς ο ανταγωνισμός;

συμβάσεις ορισμένου χρόνου, επινοικίαση εργασίας, επέκταση ελαστικών μορφών εργασίας
εντατικοποίηση της δουλειάς, αξιολόγηση κάθε λεπτό, 12ωρα και 14ωρα απλήρωτα για να «πιαστεί ο στόχος»
επαγγελματικές ασθένειες και εργατικά ατυχήματα που φουντώνουν, από μυοσκελετικές παθήσεις, μέχρι κρίσεις πανικού κλπ.
κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χτύπημα των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας

Την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις στον κλάδο προσπαθούν να μας πείσουν ότι «είμαστε μια οικογένεια». Όσα ψέματα και αν λένε, όσο και αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, δεν μπορούν να κρύψουν, ότι οι συνθήκες εργασίας και τα μισθολόγια έχουν πάρει τον κατήφορο, ότι η πρόσβαση στην υγεία, στην παιδεία και στην κοινωνική ασφάλιση έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα εμπορεύματα. Ότι από τη μία, βάζουν χαράτσια και φορτώνουν με φόρους, εργαζόμενους και άνεργους και από την άλλη περνούν ρυθμίσεις για εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές για τους «επενδυτές». Δεν μπορούν να κρύψουν ότι η προσπάθεια μας για αξιοπρεπή ζωή έχει μετατραπεί σε αγώνα για την επιβίωση.

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

Αυτή είναι η φράση που βγαίνει από τα χείλη χιλιάδων συναδέλφων από τα τηλεφωνικά κέντρα μέχρι τους τεχνικούς πεδίου, από τους προγραμματιστές μέχρι τους αποθηκάριους.

Όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο με όποια ειδικότητα και αν εργάζονται νιώθουν την ανασφάλεια να φουντώνει και τις συνθήκες να γίνονται μέρα με την ημέρα χειρότερες.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ! ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!

Δεν υπάρχει “έντιμος συμβιβασμός” με τους εργαζόμενους στην ανέχεια, όταν η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο! Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που έχει σήμερα ως αίτημα τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση για να μπορεί να το αξιοποιεί με πλήρη ελευθερία η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο.

Ο “έντιμος συμβιβασμός” είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Η συμφωνία που ετοιμάζεται έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.
Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

Aυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
Κάλυψη όλων των απωλειών.
Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα! Μετά το 2012 οι κλαδικές ΣΣΕ έχασαν την ουσιαστική ισχύ τους καθώς η μεγαλοεργοδοσία τις προσπέρασε. Στις 1400 επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφτηκαν οι μισθοί μειώθηκαν από 10% ως 40%. Οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν από ενώσεις προσώπου, έφεραν μεγαλύτερο τσεκούρι στους μισθούς.

Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης!

Όχι άλλη υποχώρηση! Με τη δύναμη μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Με σωματεία γερά, με κίνημα που να χτυπάει απευθείας τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και στους κλάδους.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!

Άμεση κινητοποίηση! Ξεσηκωμός τώρα! Να προετοιμαστούμε για ΑΠΕΡΓΙΑ παντού ! Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στις 19.00 στο Αγ.Βενιζέλου!

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ στις 4 Ιούνη στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο