Για τη Συμφωνία Αμοιβαίας Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει την ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ» που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση. Συμφωνία που ανανεώνεται κάθε χρόνο από το 1990 και που πλέον δρομολογείται να γίνει αορίστου χρόνου.

Η ανανέωση της συμφωνίας δε θα περιλαμβάνει μόνο την ενίσχυση της χρήσης της βάσης της Σούδας από το ΝΑΤΟ, αλλά και επιπλέον βάσεις: Drones στη Λάρισα, βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, βάση στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, ενώ έχει προετοιμαστεί και υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο…

Η χώρα μας μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟ-ικό στρατόπεδο που χρησιμεύει στο ΝΑΤΟ ως ορμητήριο για να εξαπολύει τις επιθέσεις του, όπως έγινε και στο παρελθόν: Αφγανιστάν, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Συρία…

Επιπλέον, ο κίνδυνος για το λαό αυξάνεται, καθώς η εντονότερη παρουσία του ΝΑΤΟ εδώ και η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς του με άλλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα (Ρωσία, Κίνα) εντείνει την πιθανότητα για τη χώρα μας να αποτελέσει «μαγνήτη επιθέσεων».

Δείχνουμε μαζικά την αντίθεσή μας στην ανανέωση της συμφωνίας και στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών, Μάικ Πομπέο στη χώρα μας.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει, το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 11:00 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.