ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ – ΣΕΤΕΠΕ

Συνάδελφοι ο καιρός αγριεύει και η ζωή μας δυσκολεύει.

Ο χειμώνας κάνει αισθητή την παρουσία του και μας βρίσκει που αλλού, πάνω στα μηχανάκια. Τα καιρικά φαινόμενα έρχονται να προστεθούν σε μια ούτως η άλλως δύσκολη καθημερινότητα για καθέναν από εμάς καθώς η υπηρεσία του delivery είναι στην πρώτη γραμμή αυτούς τους «περίεργους» καιρούς.

Η εργατική νομοθεσία αφήνει πολλά θολά σημεία για το αν και υπό ποιες συνθήκες είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε. Άλλωστε είμαστε συνηθισμένοι από εργοδότες που βάζουν τα δικά τους κριτήρια για το αν ο καιρός επιτρέπει να τρέχουμε πάνω σε δυο ρόδες. Και φυσικά το βασικότερο κριτήριο είναι το κέρδος τους το οποίο προβλέπει την παύση των διανομών μόνο κάτω από ακραία καιρικά φαινόμενα. Αλήθεια τι εννοούν ακραίο;

Για εμάς ακραίο δεν είναι μόνο ο βαρύς χιονιάς. Λαμβάνουμε υπόψη περιπτώσεις όπως:

  • Με μια απλή νεροποντή και με την απουσία αντίστοιχων έργων υπάρχουν δρόμοι που μετατρέπονται σε ποτάμια.
  • Έτσι και αλλιώς, πόσο μάλλον με βροχή δρόμοι όπως ο περιφερειακός αποτελούν θανάσιμες παγίδες.
  • Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές δημιουργούν πάγο στο δρόμο.
  • Νερό, κρύο και αέρας υπό δοσμένες συνθήκες μετατρέπονται σε έναν άκρως επικίνδυνο συνδυασμό.

 

Να γιατί πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

 

Το βασικότερο όλων είναι να γυρνάμε σπίτια μας σώοι και αβλαβείς.

Κρατάμε επαφή με το Συνδικάτο μας, με την Επιτροπή Διανομέων.

 

  • Παλεύουμε συλλογικά όχι μόνο για να μην παίζουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα, αλλά και για κατοχύρωση ολοκληρωμένων δικαιωμάτων, για αυξήσεις στους μισθούς μας.
  • Ιδιαίτερα τώρα και με αυτές τις συνθήκες, παλεύουμε για ενίσχυση του συστήματος υγείας, για προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία. Πόσο μάλλον βλέποντας το τρίτο κύμα της πανδημίας να είναι προ των πυλών.
  • Είμαστε σε εγρήγορση και παίρνουμε όλα τα μέτρα έτσι ώστε να μην μετράμε άλλους νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους μας.
  • Με ευθύνη των εργοδοτών να εξασφαλίζονται όλα τα μέτρα προστασίας και ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός (γάντια, μπουφάν κλπ).

*Συναδέλφισσες και συνάδελφοι με αυτά τα δεδομένα και στα πλαίσια της συναδελφικής μας αλληλεγγύης, δυστυχώς η ανάγκη για αίμα δε σταματά. Όλοι όσοι μπορούμε δίνουμε αίμα, που δυστυχώς αυτήν την περίοδο είναι αναγκαίο,  για τη τράπεζα αίματος του Συνδικάτου μας.

Ομάδα αιμοδοσίας του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) στο  ΑΧΕΠΑ.

Κωδικός 13922

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6987494295, 6984497735