Πρόγραμμα πρωτοβουλιών Συνδικάτου Οικοδόμων

Περιοδεία του συνδικάτου οικοδόμων πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/4/20 στο εργοτάξιο του αεροδρομίου Μακεδονία με σκοπό την συζήτηση για την ανάγκη λήψης μέτρων υγιεινής και την ανάγκη συγκρότησης Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας σε κάθε εργοτάξιο.

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 13/4 σε εργοτάξια του κλάδου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 14/4 στις 9:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου και θα κατατεθεί υπόμνημα για τα μετρά υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους καθώς και για τους συναδέλφους που βάσει της ΠΝΠ δεν δικαιούνται το επίδομα.  Στις 12:00 μ.μ αντιπροσωπεία του συνδικάτου οικοδόμων και άλλων σωματείων θα προχωρήσουν σε προγραμματισμένη συνάντηση με την Τεχνική επιθεώρηση του ΣΕΠΕ. 

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
  • Να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους οικοδόμους, που είτε σταμάτησαν την εργασία τους, είτε είναι άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας.
  • Να απαγορευτεί κάθε απόλυση στους χώρους δουλειάς. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να πληρώσουμε για μια ακόμη φορά εμείς τις συνέπειες για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι.
  • Ουσιαστική λειτουργία του Σ.ΕΠ.Ε. με ελέγχους για την τήρηση των μέτρων στους εργασιακούς χώρους.
  • Άμεσα απαιτούμε στελέχωση των δομών Υγείας, των Νοσοκομείων, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργία νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και του απαραίτητου εξοπλισμό στα νοσοκομεία.Επίταξη της Ιδιωτικής Υγειάς εδώ και τώρα για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6987756750, 6944745038, 6978339896

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Διοίκηση