Π.Α.ΜΕ : Καταγγελία ενάντια στην εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη από τις αστυνομικές δυνάμεις με εντολή της κυβέρνησης των συναδέλφων μας Γ. Φραγκίδη, πρόεδρου της ΠΟΕΕΠ, και προέδρου του Σωματείου της ΜΑΑΜΑΤΙΝΑ, και Άρη Μερκενίδη, πρόεδρου του Συνδικάτου Οδηγών Πωλητών και Βοηθών Βορείου Ελλάδος, και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια από μεριάς εργοδοσίας της Μαλαματίνα, να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός, ενάντια στην παλικαρίσια μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι εδώ και μέρες για ΣΣΕ, για να παρθούν πίσω οι άδικες, εκβιαστικές και παράνομες απολύσεις συναδέλφων τους.

Προκλητικά η εργοδοσία προσπάθησε να περάσει τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό κρυμμένο μέσα στα αυτοκίνητα των διευθυντικών στελεχών. Μάλιστα τους διευθυντάδες συνόδευαν ΜΑΤ και αστυνομία.

Και αυτή η προσπάθεια να σπάσει η απεργία συνάντησε την αποφασιστική απάντηση των εργαζόμενων, έπεσε στο κενό! Ήδη οι εργαζόμενοι μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση πήραν απόφαση για συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων για όλη την επόμενη εβδομάδα με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Να περιφρουρήσουν και με την παρουσία τους στο εργοστάσιο τον δίκαιο αγώνα τους.