ΣΜΤΜ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ στην χώρα μας το τριήμερο Δευτέρα 28 – Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει σειρά επαφών στην Αθήνα, θα μιλήσει σε φόρουμ στην Θεσσαλονίκη, ενώ θα επισκεφθεί και την Αμερικάνικη Στρατιωτική Βάση της Σούδας στη Κρήτη. Για τον ελληνικό λαό αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη στη χώρα μας εκείνων που προωθούν τα σχέδια συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, εκείνων που αναγνωρίζουν και σιγοντάρουν τις προκλητικές διεκδικήσεις της τούρκικης αστικής τάξης στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αυτοί που ενορχηστρώνουν νέα πολεμικά σενάρια και αλλαγές συνόρων να παρουσιάζονται ως οι ειρηνοποιοί.

Είναι ξεκάθαρο στους εργαζόμενους της πόλης μας ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη αφορά την προώθηση των επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ με στόχο να εξασφαλιστούν κερδοφόρες μπίζνες για τα αμερικάνικα μονοπώλια στην περιοχή. Παράλληλα ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ θέλει να επιθεωρήσει από κοντά τις νατοϊκές βάσεις- ορμητήρια του θανάτου που έχουν γεμίσει όλη τη χώρα τόσο η ΝΔ όσο και προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων πρόθυμων κομμάτων δορυφόρων. Παρά τις κυβερνητικές τοποθετήσεις για έμπρακτη στήριξη των ελληνικών θέσεων σε όλα τα επίπεδα, ιδίως δε απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έρχεται για να βάλει ακόμα περισσότερο νερό στο μύλο των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή.

Στην σημερινή κατάσταση μας έχουν οδηγήσει όλες οι κυβερνήσεις, τωρινή και προηγούμενες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα φέρουν εγκληματικές ευθύνες γιατί σπέρνουν τον επικίνδυνο εφησυχασμό, αναγορεύουν τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ως τάχα εγγυητές της ειρήνης, της ασφάλειας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Ο λαός να υπερασπιστεί τα δικά του συμφέροντα. Κανείς να μην τσιμπήσει στα δολώματα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων για τα περί “εθνικής ενότητας και ομοψυχίας”.

Τώρα οι εργαζόμενοι  να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς!

Να μη βρουν τόπο να σταθούν στην πόλη μας αυτοί που εμπλέκουν τους λαούς των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου ακόμα περισσότερο στο πολεμικό κουβάρι που σχεδιάζεται και εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή. Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους την ώρα που οξύνονται οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΝΑΤΟ–ΕΕ–Ρωσίας και Κίνας για τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Όλα γίνονται για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, για το ποια καπιταλιστική χώρα θα βγει πιο κερδισμένη ή θα χάσει λιγότερο εν μέσω νέας καπιταλιστικής κρίσης που τους έχει χτυπήσει! Στο βωμό των κερδών τους δε διστάζουν να σύρουν χώρες σε πόλεμο, να αλλάξουν σύνορα, να αμφισβητήσουν διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική, μαχητική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας, τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Απαιτούμε:

  • Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς
  • Καμιά αλλαγή συνόρων
  • Κανένας Έλληνας φαντάρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων
  • Να κλείσουν άμεσα όλες οι Αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

 

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ