Συνέλευση – Σύσκεψη Κυριακή 17 Γενάρη 2016

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Νέα αντασφαλιστικά μέτρα επιβλήθηκαν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την στήριξη και άλλων κομμάτων.
Το επόμενο διάστημα έρχονται και άλλα μέτρα με τα οποία θέλουν να τελειώσουν το χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Θέλουν να οδηγήσουν το ασφαλιστικό σύστημα σε ένα ιδιωτικοποιημένο μοντέλο που θα στρώσει νέο πεδίο κερδοφορίας στις εταιρείες της ιδιωτικής ασφάλισης, με ανταποδοτική σύνδεση εισφορών-παροχών.
Η μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους ήταν και είναι απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου. Τα προηγούμενα χρόνια μειώθηκε το “εργατικό κόστος” για την προστασία των κερδών του κεφαλαίου και από δω και στο εξής για την ανάκαμψη του και το ξεπέρασμα της κρίσης του.
Κάλεσμα συνάδελφοι, μας απευθύνει το Σωματείο μας, σε συνέλευση-σύσκεψη την ερχόμενη Κυριακή 17 Γενάρη για να συζητήσουμε:

  • τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό
  • τις συνέπειες των επικείμενων αλλαγών στον κλάδο μας αλλά και γενικά στην εργατική τάξη
  • τις γενικότερες εξελίξεις στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική

 
Η συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες και η αγωνιστική στάση μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να σταματήσει η διαρκής επίθεση που δεχόμαστε από την Ε.Ε., την κυβέρνηση και από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι αναγκαιότητα να βρούμε συλλογικά μορφές αντιμετώπισης της αντιλαϊκής λαίλαπας.
Κεντρικοί ομιλητές που θα ανοίξουν την συζήτηση θα είναι οι:

  • Θοδωρής Τσιπούρας – Αντιπρόεδρος (Cosmote)
  • Μιχάλης Μπέλλας – Γραμματέας (OTS)

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΤΗ.Π.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 19:00

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32