Συσκεψη σωματείων 3 Νοέμβρη

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις με τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας στην περιοχή μας, σας ενημερώνουμε ότι η αυριανή σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης, με ώρα έναρξης στις 7 μμ, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Τα σωματεία μας μπροστά στην ανάγκη οργάνωσης της πάλης για διέξοδο από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων διοργανώνουν σύσκεψη την Τρίτη 3/11 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με σκοπό να απαντήσουμε στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας και στις νέες βάρβαρες ανατροπές που βρίσκονται στα σκαριά.

Την ίδια στιγμή που οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, που η επίθεση στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων δυναμώνει, που η κατοικία του λαού βγαίνει «στο σφυρί», η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βγάλει από το συρτάρι νέα νομοσχέδια που φέρνουν επιπλέον ανατροπές στα Εργασιακά, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της «ευελιξίας» και της «διευθέτησης» του εργάσιμου χρόνου. Το υπουργείο Εργασίας, με διαρροές του, δείχνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βάλει περισσότερα ακόμα εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, να τσακίσει ό,τι συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες έχουν απομείνει.

Τα νέα νομοσχέδια έρχονται ως φυσική εξέλιξη σε όσα μέχρι τώρα έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες:  Το χτύπημα στην απεργία, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, οι εκατοντάδες διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, τα «αγροτοδικεία» και «μαθητοδικεία», οι καταδίκες συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, ακόμα και για «ηθική αυτουργία», επειδή πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις των κλάδων τους, προετοίμασαν το έδαφος για τις σημερινές ανατροπές.

Με τις συνέπειες της πανδημίας να έχουν επιταχύνει τη νέα καπιταλιστική κρίση, η κυβέρνηση ικανοποιεί ευλαβικά τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών: Θέλει να προχωρήσει χωρίς εμπόδια και αντιδράσεις στο τσάκισμα των μισθών, των συντάξεων, του χρόνου εργασίας και της σταθερής δουλειάς. Να αποτρέψει ακόμα και οι ελάχιστες διεκδικήσεις, να περάσουν όλες οι αναγκαίες για την κερδοφορία του κεφαλαίου μεταρρυθμίσεις, με το εργατικό κίνημα δεμένο χειροπόδαρα.

Καλούμε εκλεγμένους σε ΔΣ εκπροσώπους σωματείων να συμμετέχουν στη σύσκεψη, να βοηθήσουν στην προετοιμασία του αγώνα με τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις τους ώστε να στείλουμε το μήνυμα στην εργοδοσία και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση:

Αμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαου

συγχρονοι οροι δουλειας και αμοιβησ για κάθε εργαζομενο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών/Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσ/νίκης–Πιερίας– Χαλκιδικής

Συνδικάτο Εργατοϋπάλληλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Θεσσαλονίκης

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Σύλλογος ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης

Σύλλογος εργαζομένων ΥΜΑΘ