Για την πανελλαδική μέρα δράσης στα νοσοκομεία για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Το Ίδρυμα εδώ και χρόνια έχτισε και συνεχίζει να χτίζει, κομπάζοντας  για τα  εκατομμύρια του κύκλου εργασιών και τα εκατομμύρια “κέρδος”, αν και η περίοδος του κορονοϊού έβαλε τους διοικούντες στα βαθειά νερά, αυτά της “μειωμένης παραγωγής” άρα και των εσόδων.   Βέβαια ο παράγοντας εργατική δύναμη περνά στη σκιά της αίγλης του Ιδρύματος.

Συνάδελφε-ισσα του  ΟΑΕΔ, επικουρικέ, των προγραμμάτων του ΕΟΔΥ

ήδη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου εφαρμόζονται εφτά με οχτώ μορφές εργασιακών συμβάσεων. Ούτε ΤΥΧΑΙΟ είναι ούτε ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ. Επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνώντων όλων των αποχρώσεων μέχρι τα τώρα, να δημιουργήσουν συνθήκες τέτοιες που να διευκολύνουν τη συντήρηση  των συστημάτων υγείας με όλο και μικρότερο κόστος για τον κρατικό κορβανά. Η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων αλλά και συνολικά της υγείας δημιούργησαν τα ματωμένα πλεονάσματα, που δίνονταν ως επιδοτήσεις για την “υγιή ανάπτυξη” των επιχειρηματικών ομίλων. Ενώ στη σημερινή φάση για την “επανεκίνηση” της οικονομίας,  όπως λένε, θα φέρει διατήρηση των θέσεων εργασίας, κάνοντας γαργάρα, ότι και αυτές οι θέσεις είναι ήδη με κατακρεουργημένα δικαιώματα· φρόντισαν άλλωστε οι ΠΝΠ γιαυτό. Γιατί ο παράγοντας που εξασφαλίζει την κερδοφορία είναι το χαμηλό εργατικό κόστος.ΑΝΑΓΚΑΙΑ” λοιπόν η ανακύκλωση  εργαζομένων με εποχικότητα και περιοδικότητα στην εργασία.

Αυτή η πανσπερμία των μορφών συνοδεύεται και από ανάλογη διαφορετικότητα στα δικαιώματα.  Τακτική εναρμονισμένη  πλήρως στη λογική του διαίρει και βασίλευε, η οποία στηρίζεται από τις παρατάξεις  Ενωτική Πρωτοβουλία και Ενιαίο Ψηφοδέλτιο που πλειοψηφούν στο σωματείο, παρ`όλες τις τελευταίες δήθεν διαφοροποιήσεις τους. Αυτών που μέσω της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης “φρόντισαν” ή και πιθανόν να “φροντίσουv” στην  νέα που θα υπογραφεί, να σε αποκλείσουν από  δικαιώματα.

Συνάδελφε-ισσα του  ΟΑΕΔ, επικουρικέ, των προγραμμάτων του ΕΟΔΥ

Η κυβέρνηση με τους παπαγάλους και τους λαγού της χαϊδεύουν αυτιά και σε κρατούν σε αναμονή.

Το νέο ΕΣΥ της κυβέρνησης μιλά για συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, αυτόν που κοίταζε από απόσταση τούτη την περίοδο παρά το μπούκωμα με 30 εκατ. Τα “κεράσματα” των διάφορων ιδρυμάτων, ως μόνιμοι χορηγοί, δεν είναι τυχαία, βλέπουν το κυρίως γεύμα. Η περαιτέρω επέκταση της λειτουργίας  του δημόσιου συστήματος με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι  αυτό που απαιτεί τις ελαστικές μορφές εργασίας. Αυτή είναι η αιτία και μ`αυτό πρέπει να συγκρουστούμε.

Μην αρκεστείς στην ιδέα ότι κάπου ακούμπησες.  Όμηρος των ανανεώσεων είσαι και της “καλής είδησης”, αναλώσιμος στο βωμό της κερδοφορίας. Έτσι κι αλλιώς η παρουσία σου έρχεται να καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νοσοκομείου. Η εγγραφή σου στο σωματείο θα πρέπει να αποτελεί απαίτηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα κόντρα στη λογική του “μικρότερου κακού” και των μειωμένων απαιτήσεων. Απαίτηση, που πρέπει να εκφραστεί οργανωμένα ως αγωνιστική διεκδίκηση, όχι μόνο δική σου, αλλά και όλων των εργαζόμενων. Γιατί όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Τα χειροκροτήματα της κυβέρνησης αποτελούν παρελθόν και μια καινούργια περίοδος αυτής του “άντε γεια” ήρθε στο προσκήνιο.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

   

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7π.μ. – 10π.μ. την Πέμπτη 4 Ιούνη και συγκέντρωση στις 8:30πμ. στην αυλή του νοσοκομείου

                                                                   

www.asypapageorgiou.blogspot.gr