ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 Ε.Κ.Θ. Τ.Κ. 546 31

4oς ΟΡΟΦΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ 4ο

Email:

Επικοινωνία: 6977288801,   6946955134,  6932919622 , 6977873449

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι,Συναδέλφισσες

Φαίνεται καθαρά ότι η μεγαλοεργοδοσία απαιτεί εργαζόμενους σύγχρονους δούλους, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα της για να διασφαλίσει και να αυξήσει τα κέρδη της. Για αυτό προσπαθεί να μειώσει και το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος εργασίας», με ό,τι αυτό σημαίνει για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, όπως η αποζημίωση για απόλυση λόγω «μη ανανέωσης της σύμβασης» . Αύριο ίσως επιφέρει και την πώλησή μας!

Αυτό δεν αφορά μόνο τους εργάτες ξύλου, αλλά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου των κατασκευών. Είναι βέβαιο ότι αν περάσει στην ALMECO, ΗΛΕΚΤΡΑ, Ε.Ν.Κ.Α., Ξυλεμπόριο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ, ΚΑΖΑΚΗΣ, ΚΟΪΟΣ, ΣΑΡΡΗΣ, ΒΕΡΦΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, ΑΦΟΙ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΙ, ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ(VERFO) και σε άλλα εργοστάσια του κλάδου, θα περάσει παντού.

Αυτές οι εξελίξεις δεν ήρθαν από το πουθενά, αξιοποιούν όλους τους πρόσφατους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . Έχουν άμεση σχέση με τις νέες ανατροπές που σχεδιάζει η κυβέρνηση  της ΝΔ σε ασφαλιστικό και εργασιακά με αφορμή και τον κορονοιό που των αξιοποίησαν στο έπακρο. Αποδεικνύουν ότι η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, δε σώζει τίποτα για τους εργάτες, αλλά υπηρετεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για πιο φθηνούς εργαζόμενους, την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων.

Πρόσφατα η κυβέρνηση ψηφίζοντας πιλοτικά το νέο νόμο ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ προσφέρει πακτωλό χρημάτων στους εργοδότες αφού τους απαλλάσσει  από πληρωμές  μισθών κα εισφορών στο ΙΚΑ για τους εργαζόμενους κατά το ήμισυ με μόνο κριτήριο ο τζίρος της επιχείρησης νάχει πέσει κάτω από 20% φέτος, από αυτά η ζημιά φορτώνεται στον εργαζόμενο αφού από αυτό που χάνει απ τον μισθό κατά το ήμισυ θα αποζημιωθεί απ το κράτος μόνο με το 60% κι όχι συνολικά μέχρι του ολόκληρου μισθού του.

 

 

Ενώ από την άλλη δια στόματος υπουργού Βρούτση ανακοίνωσε ότι όποια απόφαση προκύψει για τα αναδρομικά των συνταξιούχων θάναι σεβαστή αρκεί να μην θίγεται η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, δηλαδή ότι απόφαση και να βγει εμείς δηλώσαμε ότι οι περικοπές άσχετα αν κριθούν αντισυνταγματικές λεφτά για τους συνταξιούχους δεν πρόκειται να δοθούν.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που εντείνονται οι συζητήσεις της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των άλλων μηχανισμών του κεφαλαίου, για νέα μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, δείχνοντας ότι η αντιλαϊκή επίθεση δεν έχει τέλος. Τίποτα καλό δεν έχουμε να περιμένουμε. Αυτό  γίνεται για να δουν πως καλύτερα θα υλοποιήσουν την πολιτική τους, με το λαό στη γωνία.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα μέτρα προστασίας κατά των απολύσεων,  να πούμε όλοι μαζί όχι στα ελαστικά ωράρια στην καθυστέρηση πληρωμών και στην εκ περιτροπής εργασία.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους, για οργάνωση και αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς να μπλοκάρουμε τις ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας για δουλειά χωρίς δικαιώματα, για μεροκάματα πείνας. Όλες οι κατακτήσεις μας ήταν αποτέλεσμα σκληρών και μακρόχρονων αγώνων, δε μας χαρίστηκαν από κανέναν «καλό» εργοδότη. Τα συμφέροντά μας είναι ασυμφιλίωτα με τα συμφέροντα των εργοδοτών. Ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι ο δρόμος του αγώνα με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα δικά μας συμφέροντα.

Καλούμε σε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν  μαζικά κι οργανωμένα  στο συνδικάτο, να μεταφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς στην Διοίκηση. Μόνο συλλογικά και οργανωμένα μπορούν να λυθούν τα σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι συνάδελφοι.

Διεκδικούμε:

  • Εισόδημα για όλους! Κανένας άνεργος χωρίς στήριξη μέσα στην κρίση.
  • Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας, γιατροί και νοσηλευτές εργασίας μέσα στους χώρους δουλειάς.
  • Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα. Κανένας εργάτης κάτω από τα 45 ευρώ καθαρά.
  • Ένταξη συνολικά του κλάδου στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά.
  • Εφαρμογή, επέκταση του Ν. 2112 περί απολύσεων και στους Εργατοτεχνίτες.
  • Δημιουργία ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ στην αλυσίδα ΔΑΣΟΣ – ΞΥΛΟ – ΕΠΙΠΛΟ – ΧΑΡΤΙ.

 

 

                                                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ