Σχετικά με τις εξελίξεις στο Porto Carras

Παρακολουθούμε τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τα οποία αναφέρονται στην αγοροπωλησία του γνωστού σε όλους Porto Carras. Από ότι διαβάζουμε  το εμβληματικό για τον κλάδο ξενοδοχειακό συγκρότημα περνάει στα χέρια του γνωστού επιχειρηματία (και ξενοδόχος πέρα από όλα τα άλλα) Ιβάν Σαββίδη, μέσα από μια συμφωνία αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Μια τέτοια εξέλιξη μας ξαναφέρνει στο νου, τον εύλογο προβληματισμό για το πως μια τεράστια έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, τεράστιας φυσικής ομορφιάς, με μεγάλη περιβαλλοντική και όχι μόνο βαρύτητα, που καλύπτει βουνά, δάση και παραλίες, μπορεί να αποτελεί αντικείμενο ιδιωτικών συμφερόντων  και αγοροπωλησιών.

Παρόλα αυτά στην παρούσα φάση θα θέλαμε να σταθούμε στο ότι οι εργαζόμενοι έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα και τα οποία για εμάς ως Συνδικάτο είναι αδιαπραγμάτευτα.

Πρέπει να καταβληθούν οι αποζημιώσεις και οποιεσδήποτε ενδεχόμενες  οφειλές σε όλους τους εργαζόμενους.

Και με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και φυσικά να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Και οι συνάδελφοι στο Porto Carras δεν είναι μόνοι τους. Έχουν το Συνδικάτο στο πλευρό τους, για οτιδήποτε χρειαστεί, για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Και επειδή γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην περιοχή γυρνάμε την πλάτη σε φωνές διάφορων «παραγόντων» που προσπαθούν να αποπροσανατολίζουν και να καλλιεργούν την επανάπαυση.

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε και ένα σχόλιο. Η συγκεκριμένη συναλλαγή η οποία δεν είναι η μοναδική εξελίσσεται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι πλήττονται άγρια από την κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία με αφορμή την έξαρση του κορωνοιού.

Τελικά στην πράξη φαίνεται ξεκάθαρα ότι όπως πάντα έτσι και σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή δεν έχουμε όλοι ούτε τις ίδιες αγωνίες ούτε την ίδια «μοίρα»….

Άλλοι «παίζουν» με τα εκατομμύρια και άλλοι παλεύουν για τις ζωές τους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973311296